Mad politik på Sengeløse skole

Høje-Taastrup Kommunes sundhedspolitiske målsætning, og udmøntning af Sengeløse Skoles mad- og måltidspolitik.

Spis sundt.

Skab den gode ramme omkring maden.

Skole-hjem samarbejdet om, at gøre det sunde valg til det lette valg.

Skolen fri for det usunde. Fjerne sodavand, slik og lignende usunde fødevare fra skoler, institutioner og dagplejen.

Børn er rigtig mange timer i institutionsmiljøer, derfor har vi har et ansvar for at vurdere, og i et vist omfang regulere ”slik, kage osv.  Derudover skal de mad tilbud, som skolen yder have så høj sundhedsprofil som muligt.

Formål med kost politik både skole og SFO èn.

Understøtte gode mad og måltidsvaner.

Understøtte bedre indlæring.

At give børnene gode og sunde kostvaner og dermed på længere sigt større livskvalitet.

At børn, personale og forældre får en fælles holdning til en sundere livstil.

At forebygge overvægt.

At stimulere til energi og overskud.

At forebygge livsstils sygdomme ( bla. 2- diabetes)

Skab den gode oplevelse omkring manden.

I Skolen/ sfoen får børnene den fornødne tid og ro til at spise.

Skolen er fri for det usunde.

I små klasser skal man huske på, at meget små mængder indtag af sukker fjerner den normale ”sunde” sult fra mange børn.

I udskolinger har vi en udfordring med at elever går til Brugsen og handler. Derfor er det  besluttet at eleverne ikke må medbringe kage/ sodavand olign. på skolen, da der udbydes mad på skolen, som eleverne kan benytte sig af. Vi forventer ikke ovenstående usunde ting er en del af barnets/den unges madpakke.

Fødselsdage for børn: Sunde ting til uddeling,

Sfoèns fødselsdag: Boller

Juleafslutning: æbleskiver, småkager

Fastelavn: fastelavnsboller

Ved alle arrangementer, som skoleårets afslutning, fællesspisning osv.  Skal det være det sunde valg, der er styrende for, hvad der serveres.

Skole/hjem-samarbejde om at gøre det sunde valg til det lette valg.

Det sunde valg skal være en fast del på agendaen ved mindst 1 forældremøde/år. Denne snak skal være differentieret mellem indskoling, mellem- og udskoling.

Skolens ledelse har ansvaret for at retningslinjerne overholdes, Forældrene har ansvar for, at respektere og bakke op om kommunen sundhedspolitik og skolens udmøntning.

Skolebestyrelsen har udarbejdet en liste over undtagelser fra reglen:

En dag op til sommerferien, en dag op til jul, en valgfri dag pr. afdeling.

Indskolingen har valgt fastelavn som valgfri dag.

Elevrådet og skolens personale har ansvaret for at bidrage til gode løsninger.

Inspirationsfolder for Sengeløse skole: Sund mad

Se endvidere disse nyttige links med inspiration og gode råd:

www.altomkost.dk

www.dagensmad.dk